Ruotsin eläkeotteet lähetetään jälleen tammi–helmikuussa

Ruotsin lakisääteistä eläketurvaa koskeva eläkeote on nimeltään orange kuvert eli oranssi kirjekuori. Eläkeote lähetetään kaikille vuonna 1938 ja sen jälkeen syntyneille henkilöille, jotka ovat oikeutettuja Ruotsin eläkkeeseen.

Kirjeen saaminen edellyttää, että omat ajankohtaiset osoitetiedot ovat Ruotsin eläkelaitosten tiedossa.

Suomessa asuville henkilöille, jotka saavat jo eläkettä Ruotsista, eläkeote lähetetään 9.–17.1.2024. Eläkeotteessa kerrotaan, kuinka paljon eläkettä maksetaan kuukausittain sekä eläkkeen maksupäivät. Lisäksi eläkeotteessa on tietoa rahastoeläkkeestä, jos sinulla on siihen oikeus.

Suomessa asuville henkilöille, jotka eivät vielä saa eläkettä Ruotsista, eläkeote lähetetään 15.2.2024 alkaen. Eläkeote sisältää tiedon tähän mennessä kertyneestä eläkepääomastasi sekä siitä, mistä eläkepääomasi muodostuu. Lisäksi eläkeotteessa on tietoa rahastoeläkkeestä, jos sinulla on siihen oikeus.

Eläkeotteessa ei enää ole arviota tulevan eläkkeen määrästä. Eläkearvion voi pyytää Pensionsmyndighetenin asiakaspalvelusta tai katsoa Pensionsmyndighetenin Mina sidor -verkkopalvelusta. Toistaiseksi Mina sidor -verkkopalveluun pääsee kirjautumaan vain ruotsalaisilla pankki- tai e-asiointitunnuksilla.

Lisätietoa

Ruotsin eläkeviranomaisten yhteystiedot

Lisää ajankohtaisia