Tarkista työeläkeote

Työeläkeotteella on tiedot kaikista tähän mennessä eläkettä kartuttaneista ansioistasi. Tuleva eläkkeesi pohjautuu otteen tietoihin. Työeläkeote onkin vähän kuin veroilmoitus – tiedot kannattaa tarkistaa vuosittain. Otteelta näet kätevästi myös työhistoriasi.

Työeläkeote ei kerro tulevaa lopullista eläkettäsi. Mitä enemmän työvuosia on edessä, sitä enemmän eläkettä ehtii vielä kertyä. Jos olet jäämässä eläkkeelle lähivuosina, antaa ote suuntaa jo vahvemmin.

Kirjaudu työeläkeotteeseen

Jos havaitset työeläkeotteessa virheen tai puutteen, ota yhteys otteen antaneeseen työeläkelaitokseen. Voit tehdä ilmoituksen Työeläkeotteen tietojen selvityspyyntö -lomakkeella.

Sinut ohjataan eteenpäin verkkopalveluun, josta oma työeläkelaitoksesi tarjoaa otteen. Tämän vuoksi sinua saatetaan pyytää kirjautumaan vielä toiseen kertaan. Kehitystyötä tehdään, jotta kaikille voitaisiin tarjota työeläkeote suorinta reittiä.

Oma työeläkelaitoksesi toimittaa sinulle paperisen otteen joka kolmas vuosi. Jos et halua enää paperista otekirjettä, ilmoita siitä samalla, kun tarkistat työeläkeotteesi sähköisesti. Pääset tekemään valinnan kirjauduttuasi otepalveluun.

Suomessa asuva voi tilata työeläkeotteen myös puhelimitse omasta työeläkelaitoksestaan tai Eläketurvakeskukselta numerosta 029 411 2110. Ote toimitetaan väestörekisterissä ilmoitettuun osoitteeseen.

Ulkomailla asuvalle työeläkeote voidaan toimittaa puhelinpyynnön perusteella, jos ulkomaan osoite löytyy Suomen väestörekisteristä. Muussa tapauksessa voit tilata työeläkeotteen kirjallisesti osoitteesta: Eläketurvakeskus, 00065 Eläketurvakeskus, Finland tai faksilla numerosta +358 9 148 1172. Ilmoita kirjeessä henkilötietosi, Suomen henkilötunnus sekä osoitteesi ja allekirjoita pyyntösi.

Työttömyyskassat ja Kela käyttävät työeläkeotetta laskiessaan vuorotteluvapaata hakevan työhistorian pituuden.

Jos tarvitset apua työhistorian laskemisessa, ota yhteyttä työttömyyskassaasi. Jos et kuulu työttömyyskassaan, sinua auttaa Kela.

Voit aloittaa uuden työsuhteen tai toimia yrittäjänä, kun olet eläkkeellä. Jos teet samaan aikaan työtä ja sinulle maksetaan eläkettä, kertyy työansioistasi uutta eläkettä 1,5 % vuodessa aina vakuuttamisvelvollisuuden yläikärajaan asti.

Lue lisää työskentelystä eläkkeellä

Tiedon eläkkeen rinnalla karttuneen eläkkeesi määrästä saat nykyistä työeläkettä maksavasta eläkelaitoksesta.

Kaikki eläkelaitokset eivät tarjoa asiakkailleen sähköistä työeläkeotetta. Mikäli oma eläkelaitoksesi ei tarjoa sähköistä työeläkeotetta, ohjataan sinut kirjautumisen jälkeen oman eläkelaitoksesi verkkosivulle. Pyydä työeläkeote paperisena omasta eläkelaitoksestasi.