Årsbeskeden från Sverige skickas igen i januari–februari

Orange kuvertet är ett årsbesked om den lagstadgade pensionen i Sverige. Det skickas till alla personer som är födda år 1938 eller senare och har rätt till pension från Sverige.

För att du ska få brevet krävs att pensionsanstalterna i Sverige har din nuvarande adress.

Till personer bosatta i Finland, som redan får pension från Sverige, skickas orange kuvertet 9–17.1.2024. I brevet står hur mycket den månatliga pensionen är och vilka dagar den betalas ut. Brevet innehåller också uppgifter om premiepensionen, om du har rätt till den.

Till personer bosatta i Finland, som inte ännu får pension från Sverige, skickas orange kuvertet tidigast 15.2.2024. Årsbeskedet innehåller uppgifter om pensionskapitalet du tjänat in hittills och hur det har bildats. Brevet innehåller också uppgifter om premiepensionen, om du har rätt till den.

Orange kuvertet innehåller inte längre någon uppskattning om beloppet på den framtida pensionen. Man kan be om en pensionsprognos hos Pensionsmyndighetens kundtjänst eller se den på Pensionsmyndighetens e-tjänst Mina sidor. Tills vidare går det att logga in på Mina sidor endast med en svensk e-legitimation.

Läs mer

Kontaktinformation till pensionsmyndigheterna i Sverige

Mera nyheter