Työeläkelaitokset myöntävät ja maksavat eläkkeet

Työeläkelaitokset keräävät eläkemaksut, hoitavat rahastoja sekä myöntävät ja maksavat eläkkeet. Työnantaja tai yrittäjä voi ottaa työeläkevakuutuksen haluamastaan eläkelaitoksesta.

Eläkelaitoksia ovat työeläkeyhtiöt, erityiseläkelaitokset, eläkesäätiöt ja -kassat sekä julkisilla aloilla Keva. Vaikka työeläkelaitoksia on useita, niitä sitoo yhteisvastuu. Tämä tarkoittaa, että ansaitut eläkkeet maksetaan aina. Työnantajan tai edes työeläkelaitoksen konkurssi ei vie oikeuttasi karttuneeseen työeläkkeeseen.

Oma eläkelaitoksesi on nykyisen tai viimeisimmän työsi vakuuttanut eläkelaitos. Ota yhteyttä omaan eläkelaitokseesi, kun sinulla on kysyttävää vaikkapa työeläkeotteestasi, tulevasta eläkkeestäsi tai eläkkeen hakemisesta.

Selvitä oma työeläkelaitoksesi

Jos et ole varma omasta eläkelaitoksestasi, voit selvittää laitoksen ja sen tarjoamat palvelut kirjautumalla Siirry työeläkelaitoksesi palveluun -painikkeesta.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta kirjautua, voit olla yhteydessä Eläketurvakeskukseen, puh. 029 411 2801 tai elakekysymykset(at)etk.fi. Eläketurvakeskus on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.