Työeläkelaitokset myöntävät ja maksavat eläkkeet

Työeläkelaitokset keräävät eläkemaksut, hoitavat rahastoja sekä myöntävät ja maksavat eläkkeet. Työnantaja tai yrittäjä voi ottaa työeläkevakuutuksen haluamastaan eläkelaitoksesta.

Työeläkelaitoksia ovat työeläkeyhtiöt, erityiseläkelaitokset, eläkesäätiöt ja -kassat sekä julkisilla aloilla Keva.

Työeläkelaitosten yhteystiedot

Viimeinen työeläkelaitos maksaa eläkkeen

Oma työeläkelaitoksesi on nykyisen tai viimeisimmän työsi vakuuttanut työeläkelaitos. Ota yhteyttä omaan työeläkelaitokseesi, kun sinulla on kysyttävää vaikkapa työeläkeotteestasi, tulevasta eläkkeestäsi tai eläkkeen hakemisesta.

Oma työeläkelaitoksesi laskee eri työsuhteista kertyneen eläkkeesi kokonaismäärän, maksaa eläkkeen sekä veloittaa muiden työeläkelaitosten maksuosuudet Eläketurvakeskuksen hoitaman kustannustenjaon kautta.

Vaikka työeläkelaitoksia on useita, niitä sitoo yhteisvastuu. Tämä tarkoittaa, että ansaitut eläkkeet maksetaan aina. Työnantajan tai edes työeläkelaitoksen konkurssi ei vie oikeuttasi karttuneeseen työeläkkeeseen.

Selvitä oma työeläkelaitoksesi

Jos et ole varma omasta työeläkelaitoksestasi, voit selvittää laitoksen ja sen tarjoamat palvelut kirjautumalla. Sinut siirretään työeläkelaitoksesi palveluun.

Kirjaudu työeläkelaitoksesi palveluun

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta kirjautua, voit olla yhteydessä Eläketurvakeskukseen, puh. 029 411 2110. Eläketurvakeskus on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.