Työeläkeote kirjeitse joka kolmas vuosi

Työeläkelaitokset lähettävät työeläkeotteen 18–67-vuotiaille Suomessa asuville postitse kotiin. Yksityisellä sektorilla työskentelevät saavat otekirjeen joka kolmas vuosi. Vuonna 1961 ja sitä ennen syntyneille ote lähetetään vuosittain. Jos olet jo eläkkeellä, sinulle ei enää lähetetä työeläkeotetta kirjeitse kotiin.

Otteen lähetysaikataulu riippuu syntymäpäivästäsi. Vuonna 2021 otteet lähetetään syys-, loka-, marras- ja joulukuussa syntyneille. Otteita postitetaan toukokuusta lähtien pitkin vuotta.

Tammi-huhtikuussa syntyneet Otekirje kotiin vuonna 2022, 2025, 2028 jne.​
Touko-elokuussa syntyneet Otekirje kotiin vuonna 2023, 2026, 2029 jne.​
Syys-joulukuussa syntyneet Otekirje kotiin vuonna 2021, 2024, 2027 jne.​

Jos olet kirjautunut sähköiseen työeläkeotteeseen 31.3. jälkeen, paperista otetta ei lähetetä, vaikka olisit lähetysaikataulun mukaan vuorossa. Saat paperisen työeläkeotteen aikataulun mukaan eli kolmen vuoden päästä.

Työeläkeotteellasi on tiedot edellisen vuoden loppuun mennessä karttuneesta työeläkkeestä ja palkattomista etuuksista mahdollisesti karttuneesta eläkkeestä.

Eri ikäluokat saavat sisällöltään hieman erilaiset otteet. Mitä lähempänä eläkeikää olet sitä tarkempia arvioita on mahdollista esittää. Arviot vanhuuseläkkeestä näytetään ennen vuotta 1965 syntyneille.

Työeläkeote sisältää tiedot sekä yksityisellä että julkisella työnantajalla tehdyistä töistä.

Ajantasaisimmat tiedot verkko-otteella

Voit lukea ja tarkistaa työeläkeotteen myös oman työeläkelaitoksesi verkkopalvelussa tai Työeläke.fi:ssä. Sähköiseltä työeläkeotteelta näet viimeisimmät tietosi.

Jos et halua paperista otekirjettä, voit ilmoittaa siitä oman työeläkelaitoksesi työeläkeotesivustolla.

Julkisen sektorin otetiedot pääasiallisesti verkkopalveluna

Julkisella sektorilla työskentelevät saavat työeläkeotteen Kevan Omat eläketietosi -verkkopalvelusta. Eläkeikää lähestyville Keva lähettää tavoite-eläkeiän täyttymisestä kertovan kirjeen ja työeläkeotteen kirjeitse, jos niitä ei ole käynyt lukemassa ensin verkkopalvelussa.

Keva hoitaa valtion, kunnan, evankelis-luterilaisen kirkon sekä Kelan palvelussuhteessa olevien työntekijöiden eläkeasioita.