Saatko eläkettä Virosta? Toimita elossaolotodistus Viroon 1.3.2024 mennessä

Suomessa asuvien Viron eläkettä saavien henkilöiden on toimitettava vuosittain todistus elossa olostaan Viron Sotsiaalkindlustusametille (SKA). Elossaolotodistus tulee palauttaa SKA:lle 1.3.2024 mennessä.

Jos elossa oloaan ei todista määräaikaan mennessä, eläkkeen maksaminen Virosta katkeaa 1.4. alkaen. Elossaolotodistus pyydetään joka vuosi, jotta SKA saa eläkkeensaajan ajantasaiset osoitetiedot ja varmistaa, että eläkettä ei vahingossa makseta jo edesmenneelle eläkkeensaajalle.

Voit todistaa elossa olosi usealla tavalla:

Voit kirjautua Digi- ja väestöviraston verkkopalveluun, ladata elossaolotodistuksen ja lähettää sen SKA:lle.

Voit ladata pdf-lomakkeen SKA:n verkkosivulta, täyttää sen, hankkia siihen viranomaisen allekirjoituksen ja leiman ja lähettää sen SKA:lle. Oma allekirjoitus ei riitä vahvistamaan todistuksen tietoja. Huomioithan, että Eläketurvakeskuksella ei ole asiakaspalvelupistettä eikä näin ollen mahdollisuutta vahvistaa eläkkeensaajan elossa oloa.

Voit myös soittaa Skype-videopuhelun SKA:n Elusolekutõend-nimiselle yhteyshenkilölle (yhteysosoite live:.cid.b5bcbdf84f39b635), ma–to klo 9.00–16.30 ja pe klo 9.00–13.00. Henkilöllisyys todistetaan videopuhelun aikana näyttämällä virallinen henkilötodistus.

Lisätietoja antaa Viron Sotsiaalkindlustusamet (SKA). Tarvittaessa voit kysyä lisätietoja suomen kielellä myös Eläketurvakeskuksen asiakaspalvelusta puhelimitse tai Suomi.fi-viestillä.

Lisätietoa:

Lisää ajankohtaisia