Tarkista työeläkeote säännöllisesti verkossa

Työeläkeote kannattaa tarkistaa säännöllisesti, vaikkapa sähköisesti kerran vuodessa. Työeläkeotteelta voit seurata eläkkeesi kertymistä ja tarkistaa, että työsuhteiden ja yrittäjäjaksojen tiedot sekä ansiot ovat oikein tulevaa eläkkeen laskentaa varten. 

Työeläkeotteelle on koottu tiedot niistä työsuhteista, yrittäjäjaksoista ja etuuksista, joista on kertynyt työeläkettä. Lisäksi työeläkeotteella on tieto tähän mennessä kertyneen eläkkeen määrästä. Henkilön iästä ja työeläkelaitoksesta riippuen osa näkee otteeltaan myös oman eläkeikänsä tai arvion tulevan eläkkeensä määrästä.

Tarkista työeläkeote säännöllisesti

Työeläkeote kannattaa tarkistaa säännöllisesti, esimerkiksi kerran vuodessa. On vaivattomampaa selvittää ja korjata virheellisiä tietoja heti niiden tultua kuin vuosien tai vuosikymmenten jälkeen. Jos tiedoissasi on puutteita tai virheitä, ole yhteydessä omaan työeläkelaitokseesi.

Työeläkeotteen tarjoama tieto on tärkeä osa oman talouden suunnittelua. Työuran aikaisilla valinnoilla on vaikutusta tulevan eläkkeen määrään. Eläkettä voi parantaa, vaikkapa jatkamalla työuraa pidempään tai työskentelemällä eläkkeen rinnalla.

Verkon työeläkeote on paperista kattavampi

Sähköinen ote on paperista otetta kattavampi, sillä se sisältää koko työhistoriasi tiedot. Paperisessa näkyy vain kuuden viime vuoden tiedot. Sähköinen ote on myös ajantasaisempi, eli se on lähes reaaliaikainen.

Näistä syistä kannattaa katsoa ja valita sähköinen työeläkeote:

  • Paperista otetta kattavampi ja ajantasaisempi.
  • Aina saatavilla.
  • Pääset eroon paperipostista.
  • Työeläkelaitoksesi verkkopalvelusta saat otetta täydentäviä monipuolisia tukipalveluita, esimerkiksi laskureita ja asiakaspalvelua.

Työeläkeotteen jakeluun muutoksia

Yksityisen puolen työeläkeotteiden postitussykliin tuli muutoksia vuoden 2024 alusta. Työeläkeote lähetetään postitse kolmen vuoden kuluttua siitä, kun henkilölle on viimeksi lähetetty työeläkeote tai siitä, kun hän on viimeksi käynyt katsomassa työeläkeotteensa verkkopalvelussa.

Julkinen ala tarjoaa työeläkeotteen pääosin sähköisenä.

Lisää ajankohtaisia