Saatko eläkettä Virosta? Toimita elossaolotodistus Viroon 1.3.2023 mennessä

Suomessa asuvien Viron eläkettä saavien henkilöiden on toimitettava vuosittain todistus elossa olostaan Viron Sotsiaalkindlustusametille (SKA). Elossaolotodistus tulee palauttaa SKA:lle täytettynä sekä viranomaisen allekirjoittamana ja leimaamana 1.3.2023 mennessä.

Elossaolotodistus pyydetään vuosittain, jotta SKA saa eläkkeensaajan ajankohtaiset osoitetiedot ja varmistaa, että eläkettä ei vahingossa makseta jo edesmenneelle eläkkeensaajalle.

Henkilön oma allekirjoitus ei riitä vahvistamaan todistuksen tietoja. SKA on ilmoittanut, että tiedon elossa olosta voi vahvistaa myös Skype-videopuhelulla osoitteessa Elusolekutõend, ma–to klo 9.00–16.30 ja pe klo 9.00–13.00. Eläkkeensaajan tulee soittaa videopuhelu henkilökohtaisesti. Henkilöllisyys on todistettava virallisella henkilötodistuksella videopuhelun aikana.

Jos elossa oloaan ei todista määräaikaan mennessä, eläkkeen maksaminen Virosta katkeaa 1.4. alkaen.

Tarvittaessa voit kysyä lisätietoja Eläketurvakeskuksen asiakaspalvelusta puhelimitse tai Suomi.fi-viestillä. Huomioithan, että Eläketurvakeskuksella ei ole asiakaspalvelupistettä eikä näin ollen mahdollisuutta vahvistaa eläkkeensaajan elossa oloa.

Lisää ajankohtaisia