Skip to main content

Usein kysytyt kysymykset

Yleiset kysymykset

Kuinka monta käyttäjää voi yhtä aikaa olla Työeläke.fi sivuilla?

Vastaus: Kuormitustestausten mukaan yhtäaikaisia käyttäjiä voi olla noin 300. Tavanomaisen käyttöajan mukaan se tekisi lähes 10 000 kävijää vuorokaudessa. Palvelu hidastuu, jos yhtäaikaisia käyttäjiä on yli 300, mutta se ei kuitenkaan kaadu. Tunnistautumispalvelu hidastuu, jos useampi kuin 24 henkilöä painaa sekunnilleen yhtä aikaa enteriä. Jos Työeläke.fi-palvelu on hidastunut tai kokonaan väliaikaisesti tukossa käyttäjä saa ruudulleen ilmoituksen asiasta.

Vaimollani ja minulla on yhteinen pankkitili. Saamme pankkimme verkkopalvelutunnuksilla vain minun tietoni näkyviin. Miten vaimoni pääsee katsomaan omia tietojaan?

Vastaus: Luultavasti pankin kanssa tekemänne palvelusopimus on yhteisestä tilistä huolimatta sinun nimissäsi. Vaimosi tarvitsee omat tunnistetietonsa.

Miksi kaikkien pankkien verkkotunnuksia ei ole käytössä?

Vastaus: Nyt mukana olevien pankin lisäksi muutkin pankit voivat hakea mukaantuloa Työeläke.fi-tunnistautumispalveluun. Edellytyksenä on, että pankki käyttää ns. Tupas2 standardia. Tupas-tunnistautumispalvelusta saa tietoa osoitteesta pankkiyhdistys.fi

Tekniset kysymykset

Miksi työeläkeote ei avaudu?

Vastaus: Työeläkeotteen tulostus vaatii pdf-lukijan, esimerkiksi Adobe Reader- tai vastaavan ohjelman. Sama koskee palvelussa olevia pdf-lomakkeita yleensä.

Työeläkeotteen tallentamista ja tulostusta varten muun muassa Internet Explorerin selainasetuksissa on oltava seuraava rasti ei-valittuna:

- avaa Tools-valikko (Työkalut)
- valitse Internet Options (Internet-asetukset)
- valitse Advanced (Lisäasetukset)

Huomaa, että selain ei saa tallentaa salattuja sivuja levylle (Työeläkeote on salattu). Poista kohdasta Security (Suojaus) rasti Do not save encrypted pages to disk (Älä tallenna salattuja sivuja levylle)
Paina OK.

Tarkista myös että "Run ActiveX controls and plug-ins" on enable (valittu).

Asetus löytyy kohdasta:

- Tools (Työkalut)
- Internet Options (Internet-asetukset)
- Security-välilehti (Suojaus)
- Custom level -painike